sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lazy people don't say "Good morning!"

Viime postauksessa tavoitteita, tässä elämäntapoja.
Taidan todella vanheta täysi-ikäiseksi?


Miksi? Oi, miksimiksimiksiMIKSI?!
        Jokapäivä on helppo toistaa oi miksi en herännyt aikaisemmin? Oi miksi menin myöhään nukkumaan? Oi miksi en pysty muuttamaan elämäntapojani?
        Minä olen se, joka nukkuu myöhään. Se, joka menee nukkumaan keskiyön hujakoilla. Se, joka painaa torkkua kymmenet kerrat. Se, jonka koira ei hypi päällä aamuisin. Se, joka haluaisi muuttaa elintapojaan, mutta ei saa mitään aikaiseksi.

Viime yönä - pikemminkin iltana - (15.2) menin omaan sänkyyni nukkumaan jo klo 21.00. Olin väsynyt ja päätin, että miksipäs ei? Aikaisin nukkumaan, herään taatusti jo omia aikojani ennen kahdeksaa. Toisin kävi. Heräsin kun siskoni tuli baarista neljältä aamuyöstä, mutta nukahdin samantien uudelleen. Viiden ja yhdeksän välillä kävin 'toimistossa'. Puoli kymmenen soi herätyskello, löin sen kiinni. Puoli yhdeltätoista nousin ylös, työt alkavat tasalta. Kulutin puolituntia syöden aamupalaa ja lukien Koirat-lehteä.
       Haluan tehdä sen joka aamu, tosin 5 tuntia aikaisemmin.
       Arkisin lähtö kotoa on viimeistään klo 6.40, jotta minä ehdin bussiin (2 kk ajan työpaikalle) ja äiti töihin. Yleensä minä nousen sängynpohjalta 6.15.
Tälle veikolle unet maistunu
pienestä pitäen :3
       Haluan nousta aikaisemmin ja syödä aamupalaa klo 5.30 ja lukea Koirat-ehteä samalla. Tähän löytyy yksinkertainen ratkaisu: me ajoissa nukkumaan.
       On kuitenkin pari estettä: alituinen tapani torkkua sekä iltaisin/öisin vietetyt tunnit television/tietokoneen kanssa. Kuten tämänkin blogitekstin kanssa.

Suunnitelmiin kuuluu ensiviikosta lähtien (maanantaistahan on hyvä pyrkiä aloittamaan...) aion parhaani mukaan yrittää mennä nukkumaan klo 22.30 viimeistään. Nyt olen jo puoli tuntia myöhässä, mutta tämä onkin harjoitusilta!

       Pitemmittä puheitta, hyvät yöt kaikille lukijoille!

PS.
Miten te menette nukkumaan ja mitä kuuluu iltatoimiinne?
Vinkkejä elämäntapoja muuttavalle?

2 kommenttia:

 1. Doodiih! Tsemppiä yritykseesi muuttaa nukkumaanmeno aikaasi.
  Itse olin ennen samanlainen myöhään kukkuja, joka ei jaksanut aamuisin nousta, mutta kappas miten onkaan asiat muuttuneet. Nykyään oon nukkumassa aina salkkareitten jälkeen viimeistään ysiltä. Ja herään ihan helposti aamuisin. Kellonajat aina vaihtelee, koska poikaystävällä on vuorotyö. Herätykset vaihtelee joko viideltä tai kuudelta tai sitten jos ei oo aamuherätystä niin herään automaattisesti ite viimeistää 8. Eli nyt vaan alat heräämään aikaisin pakosta niin illalla sitä sitte alkaa väsyttää aikasemmi ja joudut nukkuun tavallista aikasemmin, jollon taas sitte heräätki aikasemmi. Aika äkkiä siihen uuteen rytmiin sitte tottuu, ainaki omalla kohalla :)
  Ja mitä noihin iltatoimiin kuuluu, niin tosiaan salkkareiden jälkeen käydään yleensä nukkumaan ja mää oon ihminen joka nukahtaa tyyliin sormia napsauttamalla. Ei mee montaa minuuttia nii oon ihan sikeessä unessa :D
  Sekavaa selitystä, mutta joo, tsemppiä kuitenki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommasta jälleen kerran! ^^ Tällä periaatteella mennään siis! :D

   Poista