perjantai 5. kesäkuuta 2015

Uutta kakkulaa nokkaan

Uusi linssi saapui kameraperheeseen ja muutamien koekuvien jälkeen olen ihan
liian rakastunut tähän kakkulaan.

Voi 85mm 1.8 - minkälaista jälkeä teetkään <3

Toisaalta nämä uudet kuvat eivät mitään suuria riemunkiljahduksia herätä muun kuin mahtavan yhteentoimivuuden takia kamerarungon kanssa sekä smoothin bokehin kannalta. Auringonvalo on perseestä kiiltäväturkkisen mustan koiran kanssa ja kun pilveen mennyt aurinko ei tunnu olevan tällä suunnalla vaihtoehto, on etsittävä varjoja puista sun muista. Ja sitten käy niin, että joku osa palaa puhki ja vihreää on liikaa ja dantantaa. Tulos on se mikä näissä kuvissa onkaan.Liikekuvat puolestaan napsin nopeasti töiden jälkeen kymmenen maissa illalla, jolloin runko taas joutui äärirajoille. Croppikennoisena kohinansieto ei ole paras mahdollinen ja ISO-arvo oli jätettävä 640 kohdalle, jolloin jouduin valitsemaan suljinajan ja aukon välillä. Liikekuvia olin mennyt ottamaan, joten uhkarohkeasti sohin 1.8 aukolla, vaikka hyvin tiedän, että tulos on mitäänsanomaton tarkennuksen osumisen puitteissa. Noh, tuli sieltä kuitenkin muutama ihan jees, joita sai vielä paranneltua käsittelyn puolella edes siedettävään julkaisukuntoon.
Vaikka auringonpaiste ja iltahämärä vähän latistikin kuvasaldoa, on tuo linssi silti ihana. Ja tuli se varsinaisesti sisäänajettua Salon iltatorilla (4.6.) kun Sillanpää avasi torikauden. Luonnonvalo + keikkakuvaus... Ah, harvinaista herkkua! Harvinaista tällaiselle, joka ei ala maksamaan festareiden kuvauslupia - tai festarilippuja yleensäkään. Kuitenkin. Salon iltatorin ilmaiskeikalla oli tietenkin ihanaa notkua eturivissä 85mm obiskan kanssa ja laulaa jo tutuksi tulleita kappaleita yleisön kanssa kilpaa. Mahtava show - kuten aina!
On myös hauska törmätä siihen tosiseikkaan, että tällä hetkellä kuvaussetti, joka koostuu Canon EOS 60D-rungosta ja Canonin 85mm 1.8 objektiivistä on kustantanut yhteensä 500 euroa. Onhan ne käytettyjä molemmat, mutta toimivat moitteetta. Rungon esikatselulasissa on särö, joka ei kuitenkaan vaikuta mihinkään mitenkään. Talvella tuli suojattua lasia, ettei kosteus pääse kameran sisään. Vielä kun saisi aikaiseksi, ongelmakin ratkeaisi särön suhteen. Tuo lasi on yllättävän helppo vaihtaa omatoimisesti ja kustannuksetkin laskevat rutosti. Itse sen tekee alle 15 eurolla, JAS-tekniikalla homma on heti 120 euroa tuntihinnan mukaisesti.

Tällä uudella linssillä mennään eteenpäin ja varmastikin kuvataan suurin osa blogin tulevista ruuduista. Kesän perkelepäivillä ennättää hyvin tottumaan uuteen kakkulaan ja välttelemään kiiltäväturkkisia ongelmia. 50mm 1.8 linssi ei kuitenkaan jää pölyttymään hyllyyn vaan otan sen tarvittaessa kuvaussessioille mukaan. Onhan se tähän asti ollut se ykköslinssi, nyt se vain on saanut uuden kilpailijan! 

Ja loppuun vielä vanhan maatiaiskolli Kallen kuvat, on se rakas 15-vuotias äijä <3-J & N (+K)

11 kommenttia:

 1. Bokehlicious. <3 Miltein tuli ikävä 85-millistä. Oot onnistunut tekemään hyviä löytyä kirpparilla!

  VastaaPoista
 2. Arvostan sun low budget -kalustoa. <3 Siistei kuvei hei. :)

  VastaaPoista
 3. Todella upeita kuvia! Multa löytyy myös tää samainen linssi, melko uutena tuttavuutena myös! :) itse en ole kyllä vielä niin taitava kuvaaja, että saisin tällä linssillä ajoissa tarkennettua suoraan kohti liikkuvaan kohteeseen... Tai no, jos otan 150 kuvaa, niin seassa saattaa ehkä olla yksi, jossa tarkennus on onnistunut ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttua kauraa tuo 150 kappaletta, usko pois :D Tämän postauksen kuvia oli yhteensä muistikortilla varmaankin... 70? Mutta sitä se valokuvaus on, tylsäähän siitä tulisi jos kerralla osuisi nappiin ;)

   Poista
 4. Oih. On kyllä hienoja kuvia, joita kelpaa ihastella :)

  VastaaPoista
 5. Mullakin on ollu kauan jo mietinnässä uus lasi, mut en vaan saa aikaseks perehtyä erivaihtoehtoihin ja toimiihan toi mun nykynenkin ihan hyvin vielä, joten mikäs kiire... :D

  VastaaPoista
 6. Itselläkin löytyy uutena sama linssi, viime joulukussa ostettuna. Oon kyllä tykännyt tosi paljon, vaikkakin pitäs ehkä saada hankkittua siihenkin uv-suojus. Tosi kivoja kuvia, ja niinhäs se menee että 100 kuvaa kortilla ja pari hyvää ototsta :D

  VastaaPoista
 7. moi! siun kuvat on aina niin hyviä et ootko joskus tehny tai haluisiks tehdä postauksen miten sais parempia kuvia...? tai jotain vinkkejä kuvailuun... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvauspostaus on työn alla, pari erilaistakin :)

   Poista