tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kisakalenteri kuntoon!

Uhkarohkea omistaja päätti ottaa kesän alussa pölyttyneen aataminaikaisen paperikalenterinsa esiin ja alkaa merkata ylös möllikisoja kolmen lajin parista: agility, toko sekä rally-toko. Wow. Uhkarohkeaa ja hullua, ei todellakaan menestytä näistä missään, mutta ensisijaisesti lähden katselemaan, millainen paineensietokyky ennen kaikkea itsellä, mutta myös Norillakin kisatilanteissa on. Paljon vielä tehtävää, mutta mennään kuin mennään ja pyritään pitämään hauskaa. Ei sen pipon löystäminen omistajalle olisi pahitteeksi, jolloin kisatilanne ehkä on se paras lääke.


Agilityepiksiä on kalenterissa kolmisen kappaletta, kaikki samassa hallissa. Rally-tokoja yksi ja samoin tokoja. Tampereen möllitoko on laitettu kalenteriin siksi, että ne kisataan uusilla säännöillä. En ole Norin kanssa virallisiin vielä menossa, enkä siis haluaisi kauheasti käydä enää vanhoilla säännöillä petaamassa - vaikka eivät ne muutokset kovin radikaaleja olekaan.

Eniten keskittymistä tällä hetkellä vaatii seuraaminen - se iänikuinen pähkinä! Nori on alkanut ottamaan enemmän kontaktia ja aika-ajoin tekee todella mahtavia pätkiä. Päänvaivana eniten ovat käännökset oikealle ja vasemmalle. Täykkäri on hallussa, tehdäänhän me sitä näyttelykehissäkin (väljemmin, mutta on omaksunut homman seuruussakin).
      Oikealle ja vasemmalle kääntyessä ottaa etäisyyttä todella herkästi, on jotenkin "kamalaa" tekemistä. Tätä aletaan nyt tekemään, mahdollisesti rakentamaan kokonaan eri käskyllä kuin täykkäriä. Norilla olen huomannut hyvin usein uuden käskysanan opettamisen auttavan, tämä muutos tehty mm. seuraamiselle ja kapulalle.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


(Uusien sääntöjen varjossa)
Missä olemme NYT:


Paikkamakuu 1 min:

Luottavaisin mielin. Minuutin makuu ei ole mahdoton ja varmasti suorittaa hyvin.

Vaarat: kyljelle valahtaminen & nuuskiminen.


Seuraaminen:

Työstössä. Kontaktin sekä käännösten treenaamista.

Vaarat: työskentelykyvyn loppuminen kesken liikkeen.


Liikkeessä maahanmeno:

90% varma.

Vaarat: jää seisomaan/istuu.


Luoksetulo:

Hyvässä mallissa, kiertää takaa viereen perusasentoon.

Vaarat: ulkopuolinen häiriö & perusasentoon jättämättä tuleminen.


Noutoesineen pito:

99% varma.

Vaarat: yskä, tuplakäsky & tiputus.


Kauko-ohjaus:

Sujuu. Persetreeniä vaatii, ettei valuisi eteenpäin.

Vaarat: valuminen & tuplakäsky.


Hyppy:

Sujuu. Ei sen suurempia ongelmia, itsellä käden häivytys.

Vaarat: Oma kaksoiskäskytys (osaanko pitää käden alhaalla) & tuplakäskyn tarve.


Kokonaisvaikutelma:

Vaarat: Perusporokoirameininki: "Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin kun minut kokeeseen tuotiin!"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tokokärpänen on siis jälleen päässyt puremaan. Se tuntuu aina tulevan näin kesäloman alkutaipaleella. Johtuneeko tekemisen puutteesta vai mistä, mutta jälleen kerran intoa riittäisi tahkoa tätäkin lajia, joka on kaukana siitä omasta mieltymyksestä. Toko vaan on perseestä. Välillä sitä vain haluaa ärsyttää itse itseään ja saa sen johdosta jonkinlaisen tekemisinnon.


Agilityepiksiin lähtemistä on edistänyt puomille tullut vauhti ja huomisia agitreenejä odotetaankin innolla, joskos sama vauhti olisi pysynyt. Varmasti mennään tekemään aluksi vain putkirallatteluja starttiradoilta ja sitten edetään hitaasti vaativimpiin suorituksiin.

Rally-toko on ison EHKÄ -merkinnän alla. Kurssilla ollaan käyty ja toteamassa, että todella mukavalta tuntuva laji. Treenata tarvitsee, paljon. Saattaa olla, että ne möllit siirtyvät, kuka tietää.
       On ollut myös hauskaa huomata, että oman innon lisääntyessä Norikin on alkanut tekemään vähän enemmän ja paremmalla mielellä. Saattanee johtua siitäkin, että tehdään lyhyempiä treenejä useasti päivässä. Kapulatreeni aloitettiin varmaan vajaa viikko sitten ja se suoritetaan kuin vettä vain. Myöskään puhelimen, lelujen tai rahapussin pito ei ole tuottanut ongelmia. Mahtipoika!                                                                                                                  -J & N

5 kommenttia:

 1. Ei toko oo perseestä, toko on kivaa! :D Ainakin jos sen ajattelee supersiistinä temppuiluna eikä sinä tyyyylsänä tokona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin! Mutta en vissiin kuvitellu tarpeeks kovaa :D

   Poista
 2. Ihania kuvia! Varsinkin noi ensimmäiset, kukkakuva mahtava! Surullinen ilme, joissakin kuten mun Ruutilla. Ja kivasti käyty luokka läpi, hyvä kun tulee noita liikkeitä kerrattua vielä ei ihan varmasti ulkoa muista.

  En olekaan ennen törmännyt teidän blogiin, mutta laitoin heti blogloviniin muistiin. :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista