perjantai 12. syyskuuta 2014

Agilityn maailmaan (vihdoin!) valokuvin

Koulun vermeillä on hyvä kuvata!
Kuvat otettu Canon 6D:llä sekä 70-200 4L -objektiivilla.

Blogiin tuli toive, että agilitypostauksista löytyisi myös kursseilta kuvia, noooh, tässä postauksessa niitä nyt on minusta ja Norista sekä parista muusta kurssilaisesta. Kiitokset kurssilaisille, jotka kuvasivat meikäläisen ja Norin radalla! Jos jotain olen huomannut agilityä kuvatessa, ainakin ohjaajien ilmeet ovat mahtavia!

Hyppy, pituus, hyppy, puomi, muuri, A-este, hyppy, kepit, pöytä, keinu, hyppy, hyppy, hyppy, U-putki, hyppy

Että semmoinen rata viime tiistaina (9.9) oli luvassa. Mielenkiintoinen, vaikeakin, aikas hauska. Nori suoriutui todella hyvin mielestäni.
     Itse lähdin maanantaina koulun kanssa Eerikkilän urheiluopistoon tekemään tilaustyötä (kuvaamaan liikunnallista materiaalia) ja yövyimme Eerikkilässä myöskin. Nori siis joutui viettämään päivän ja yön ilman minua, puolet tiistaisesta päivästäkin. Pääsin kotiin klo 17.15 - agility alkoi klo 18.00. Ennätin juuri laittamaan Norille namit, tekemään pienet lämmittelyt tokoliikkeillä ja sitten saikin jo rientää.

Nähtävästi meikäläisen pitäisi olla useamminkin poissa kotoa, sillä Nori kuunteli ja teki treeneissä ehkä paremmin kuin koskaan. Tunnetusti meidän A-este on pravuuri ja siihen irtoaminen. Näin sain siis tilaisuuden pysähtyä ja kiirehtiä jo uuteen asemaan saatettuani Norin muurille ja käskettäessä A:lle.


Kepit on meille vielä vaikeuksien takana, Nori ei vielä ole oppinut rytmittämään pujottelua, mutten uskonutkaan sen pystyvän siihen ekan alkeiskurssin aikana.


Keinulaudalle en päästänyt poikaa omatoimisesti vaan pidin pannasta kiinni ja mentiin hiljaksiin ja autoin laskeutumisen kanssa. Poika ei jäätynyt keinun laskeutuessa vaan otti rauhallisesti ja jatkoi ongelmitta hypylle. Hyvä poika!Rata todellakin oli mielenkiintoinen ja oli paljon muistettavaa. Yhtä valssia en itse millään muistanut ja sen myötä ehtinyt toteuttaa, jolloin koiraa tuli ohjattua väärällä kädellä erittäin epämääräisesti, mutta onneksi Nori tajusi siitäkin mitä haettiin. A:lla oleva takaleikkaus sujui hyvin ja kepeillä oleva valssaus. Ainoastaan hyppyesteiden numero 12 & 13 väliseen valssiin en yksinkertaisesti kerinnyt. Nori oli jo edessä kun olisi pitänyt valssata. Väärällä kädellä ohjaus ja jatkumaan vaan. Olen monesti sen sanonut, meidän vahvuutemme tuntuu tässä vaiheessa olevan jo hyvä irtoaminen, joten senkin vuoksi Nori osasi suorittaa hypyn huonollakin ohjauksella. Näin ainakin uskon.


Yläpuolella olevat kuvat ovat ensimmäisen hyppyesteen hyppyjä. Hiljaksiin haetaan lihaksia ja uskallusta lisää koiraan ennen kuin aletaan ottamaan korkeampia. Puomilla edetään yhä melko hiljaiseen tahtiin, sinnekin pitää vielä saada lisää vauhtia, jotta voi edes harkita epiksiin lähtemistä. Sinnekin meitä on jo huudeltu. Itselle se on tiukka ei. Edes epävirallisiin ei lähdetä, ennen kuin Norilla on itseluottamusta esteiden kanssa enemmän. Ei, vaikkei siellä tehtäisikään kuin putkea, hyppyjä ja puomia. Ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan. Kerran minulla ei ole kilpailuihin kiire, en ole niin asiaan perehtynytkään. Jälleen uupuu tiedesanastoa, yksi jos toinen varmasti kiristelee hampaitaan blogin takana.


Lopuksi vielä pitää laittaa muutama kuva meidän mahtavista kurssiseuralaisista: Spanieli Tyynestä, laumanvartija Sulosta sekä kultainennoutaja Pimusta!


Huomenna onkin edessä tällä kuvaajalla agilityn viralliset kilpailut Forssassa.
Kamera saa laulaa monien ruutujen edestä ja toivottavasti edes muutama hyvä tulee,
että portfoliokin saa vähän lisätäytettä!


1 kommentti:

  1. Jos teidän kepit ei vielä suju kunnolla/koira ei osaa rytmittää niitä, herää kysymys miksi te teette niitä silloin radalla? Opetelkaa yksittäisenä ne ensin, monesta eri kulmasta,y molemmin puolin, jotta ne sujuvat ja koira osaa hakea molemmilta puolilta lähetettynä oikean keppivälin. Kuvista ei näy, tekeekö Nori kepit itsenäisesti vai oletko mukana huitomassa kädellä tai kenties itse hokemassa koko keppien ajan pujottelukäskyä. Mikäli olet, lopeta se ja anna koiran työskennellä itse, sillä ohjaajan 'rytmitys' saattaa sotkea koiran tai ainakin hankaloittaa sitä. Mun mielestä ihan kunnon videoa radasta olisi kiva nähdä. :)

    VastaaPoista